Om mig

AC_rundJag heter Anna-Carin Collin och har ägnat hela mitt yrkesverksamma liv åt kommunikation i olika former. Jag är utbildad skrivarpedagog, och vid sidan av verksamheten som lektör och författarcoach tar jag emot klienter i samtalsterapi. Jag är diplomerad psykosyntesterapeut och har en fyraårig utbildning på PsykosyntesAkademin i Stockholm bakom mig. Jag har också arbetat i reklam- och mediabranschen från 1981 och är utbildad copywriter DRMI.

Sedan 2006 tar jag lektörsuppdrag och håller skrivarkurser. Jag har bland annat varit handledare för elever på Sörängens folkhögskolas ”Skrivarlinje på distans” i nära samarbete med Elisabet Norin. Jag är också mamma till den populära sommarkursen ”Skrivarsafari” på Fridhems folkhögskola i Skåne sedan år 2009. I augusti 2015 hölls den första Skrivarsafarin utanför Fridhem, på Karby gård i Täby, där jag numera har min skrivarateljé och terapimottagning.

Hösten 2015 debuterade jag med romanen ”Mamma kom aldrig hem” på Ordberoende förlag. Jag är utgiven med två e-noveller på Hoi förlag, ”Strax innan de åt melon” och ”Att betrakta en älg” och medverkar i ett flertal novellantologier, bl.a. ”På denna grund”, en skräcknovellsamling utgiven av Whip Media. Min bok ”365 börjor – hejdå skrivkramp!” är en lekfull och inspirerande igångsättare och innehåller lika många inledningar till berättelser som det finns dagar på ett år. Blunda, peka och skriv.

Jag har samarbetat med Ann Ljungberg, skrivarkursarrangör och författarcoach och medverkat som handledare vid hennes kurser i Sevilla och Sitges i Spanien. Tillsammans gav vi ut Skrivarkalendern (2007 och 2008).