Författarcoaching

Det finns många begåvade författare, men begåvning är inte allt. Det absolut viktigaste för att lyckas är att bli färdig. Att sätta punkt. Det är ofta det svåraste. En författarcoach kan hjälpa dig att hålla dig till din plan, ungefär som en PT. 

Arbetar du med ett manus och undrar hur du ska komma vidare? Hur mycket tid kan du avsätta för ditt skrivande? En timme per dag, eller kanske bara en timme i veckan? Behöver du fördjupa en karaktär, mejsla fram en dramaturgi, stryka eller bygga ut? Jag ger dig konstruktiv feedback så att du kommer vidare.

Se mig som din PT i skrivande

Jag hjälper dig att ta ditt skrivande på allvar och hålla dig på rätt kurs. Jag erbjuder tre olika ”coachingpaket” som är sträcker sig över tre, sex eller tolv månader. Varje paket innehåller ett visst antal sessioner när vi ses, antingen IRL eller via nätet. Inför varje session läser jag ett ett utdrag av det material du arbetar med. Det har vi som underlag för våra sessioner.

Vad kostar det?

Föreställ dig coachingen i två akter. I den första akten förbereder jag mig inför vårt samarbete. Jag behöver läsa på för att få en helhetsbild. Det kan vara ett synopsis eller ett råmanus som du vill arbeta vidare med. Manusets omfång kan variera från fall till fall, alltså varierar kostnaden.

• läsning av synopsis/utdrag inför uppstart (max 15 sidor): 1.200 kr
• läsning av manus version #1 inför uppstart: 3.700 kronor + 10 kr/sida efter sidan 25

I den andra akten har vi kommit överens om hur länge coachingen ska pågå: Tre, sex eller tolv månader. Hur många sessioner som ingår och kostnaderna för dessa ser du under respektive paket. Det som tillkommer är läsning av material inför sessionerna.

• Läsning inför sessioner: 55 kr/sida.

 

Skrivcoaching i tre, sex eller tolv månader?

6monthsSkrivcoaching i tre månader
Sex sessioner á 1 timme ingår som du kan fördela under perioden. Passar dig som vill få en kickstart och fortsätta på egen hand efter coachingen. Ett alternativ för dig som ska finslipa ett färdigt manus och är i behov av stöd under processen.
Paketpris: 8.200 kronor

3months
Skrivcoaching i sex månader
Tolv sessioner á 1 timme ingår som du kan fördela under perioden. Passar dig som inte kan skriva mer än några timmar i veckan. Du har antagligen en bokidé och behöver hjälp att komma igång och få stöd under processen.
Paketpris: 15.400 kronor
12monthsSkrivcoaching i tolv månader
Tjugofyra sessioner á 1 timme ingår som du kan fördela under perioden. Passar dig som vill komma igång och ha stöd hela vägen, fram till mål.
Paketpris: 32.200 kronor

 

Hur betalar jag?

Du betalar i förskott. Väljer du 6 eller 12 månaders coaching kan kostnaden delas upp per kvartal, med en första delbetalning innan vi börjar.

Ok, jag förstår! Hur börjar vi?

När du valt det coachingpaket som passar dig bokar vi in ett första uppstartsmöte. Vi kan ses IRL eller via Skype/Google Hangout/Messenger. Vi ser till att vi är överens om förutsättningarna, skapar en tidsplan med delmål och tidpunkter för avstämning. Därefter håller vi regelbundet kontakt, via mail eller telefon. Du skriver, jag läser och ger dig feedback.

Får jag rabatt om jag vill förlänga coachingen ?

Om du vill förlänga coachingen i direkt anslutning till avslutad period får du 5% rabatt på den kommande perioden.

Vad händer Om jag vill avbryta coachingen?

Jag ser coachingen som ett ömsesidigt åtagande. Vi avsätter båda tid för projektet och jag kan själv behöva tacka nej till andra uppdrag. Om du väljer att avbryta avtalet i förtid sker ingen återbetalning och ev. resterande avgift betalas omgående.

: : :

Jag är din PT i skrivandeFörfattarcoachen är din PT i skrivandet

Jag heter AC Collin och har arbetat med litterär verksamhet sedan 2006. Jag är utbildad skrivpedagog och medlem i Sveriges författarförbund. Om somrarna handleder och håller jag kurser i kreativt skrivande, Skrivarsafari och Under texten, på Fridhems folkhögskola i Skåne.

Jag har lektörsläst hundratals manus, samt coachat författare i med- och motgång. Hösten 2015 släpptes min roman ”Mamma kom aldrig hem”. Vintern 2017 släpptes ”Maja och jullovsmysteriet” som ljudbok på B.Wahlströms/Storytel. Jag har också medverkat i flera novellantologier.

Vid sidan av den litterära verksamheten tar jag emot klienter i samtalsterapi (psykosyntes), en erfarenhet som jag har nytta av som skrivcoach. Jag använder ett biblioterapeutiskt arbetssätt även som skrivcoach. Den kreativa processen kan vara omtumlande.

Vill du veta mer, kontakta mig på skrivcoach@kreagrafen.se

Priserna avser privatpersoner, för företag se annan prislista >>

: : :

Sommarkurser på Fridhems folkhögskola 2018.
Skrivarsafari, v.27 (2 – 6 juli 2018) >>
Under texten, v.28 (9 – 13 juli 2018) >>

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara