Skrivarsafari i sommar

Skriv tillsammans med andra

Att gå en skrivarkurs tillsammans med andra är inspirerande. Utbudet är stort och det finns kurser för nybörjare och proffs, kvällskurser, helgkurser, kurser på distans och nära. Kanske föredrar du lärarledd katederundervisning, eller hellre en kurs där alla bidrar med sina erfarenheter? Min metod är den senare och jag inkluderar gärna tankesätt och idéer från psykosyntesen, som är mitt andra verksamhetsområde.

Skrivarsafari

Sommaren 2010 hade jag förmånen att få arrangera en skrivarkurs på Fridhems folkhögskola i Svalöv, Skåne. Jag fick fria händer att skapa något eget, något jag själv saknade i skrivarkursvärlden. Det blev en Skrivarsafari, ett äventyr där alla sinnen får vara med. Vi förflyttar oss lika mycket på insidan som på utsidan. Kursen blev en omedelbar succé och blivit ett återkommande äventyr på Fridhem sedan dess.

Jag varvar upplevelsebaserade övningar med teori och inkluderar gärna psykosyntesens metoder och tankesätt i min pedagogik. För detta arbete tilldelades jag Margo Russells stipendium år 2010.

2015-08-12 18.40.06-1Sommaren 2015 arrangerades Skrivarsafari även på Karby Gård i Täby utanför Stockholm.

Sommaren 2018 arrangeras Skrivarsafari i vecka 27 (2 – 6 juli) och du bokar dig via Fridhems folkhögskolas hemsida >>

 

Norin & Collin författarverkstad

Elisabet Norin och jag fick kontakt under Skrivarpedagogutbildningen på Sörängens folkhögskola år 2006. Hon var lärare och vi kom att arbeta tillsammans med skolans distansutbildning de följande åren. Den 18 – 20 mars arrangerar vi en skrivarweekend på Karby Gård i Täby utanför Stockholm. Det blir en helg med fokus på gestaltning och karaktärsutveckling. Vi planerar för fullt och om du är intresserad, hör av dig så håller vi dig uppdaterad.